
ورود / ثبت نام
کاربر سایت هستید؟
در سایت عضو نیستید؟
با عضویت در سایت امکان دریافت خبرنامه و اخبار جدید را برای خود میسر کنید.
اگر رمز عبور خود را فراموش کردهاید اینجا کلیک کنید.
| |||||
مدلهای جدید کلاسپد با بیشتر برنامههای مدلهای قبلی سازگار نیستند. در ماههای گذشته پرسشها و ایمیلهایی داشتیم مبنی بر این که کاربران نمیتوانند برنامههایی را روی مدل کلاسپد 330 پلاس نصب کنند. باید بگوییم که این به این خاطر است که فرمت برنامههای Add-in این ماشینحساب در مدل جدید که حدوداً از اوایل سال 1392 در بازار ایران آمده، تغییر نمودهاست. همچنین مدل جدید کلاسپد با نام ClassPad II با صفحهنمایش رنگی نیز وارد بازار شدهاست که کارایی آن مشابه کلاسپدهای قبلی و جدید، منتها با سرعت و کلاس کار بیشتر است! مدل جدید را میتوانید در سایت کاسیو مشاهده کنید. این مدل نیز مانند 330 پلاس با برنامههای قبلی سازگاری ندارد. ![]() بنابراین برنامههایی از جمله فارسینگار، زبان برنامهنویسی Lua و بیشتر بازیها روی مدل جدید قابل نصب نیستند! یعنی از برنامههایی نیز که این سایت میگیرید، فقط آنهایی که با زبان ClassPad BASIC، یعنی برنامهی Program روی کلاسپد، یعنی برنامههایی که در بخش دانلود علامت روبرو در سمت چپ آنها قرار دارد قابل نصب روی مدلهای 330 پلاس و مدل جدید صفحهرنگی ClassPad II هستند.
بنابراین اکنون سه نوع کلاسپد در بازار داریم (در پاراگرافهای زیر لطفاً اعداد و نگارشها را با دقت بخوانید): کلاسپدهای 300 و 300 پلاس و 330 غیرپلاس: مدلهای کلاسپد که بیشتر کاربران از آن دارند. برای انتقال اطلاعات باید از نرمافزار ClassPad Manager یا FA-CP1 برای آنها استفاده شود که آموزشهای آنها در سایت هست. Add-in های آنها پسوند CPA دارند. آخرین (و شاید واقعاً آخرین!) نگارش سیستم عامل منتشرشده برای آنها نگارش 3.06.2000 میباشد.
کلاسپد 330 پلاس: از نظر ظاهر کاملاً شبیه کلاسپدهای قبل است و البته با سرعت بیشتر، ولی با نرمافزارهای آنها سازگاری ندارد. بنابراین فقط برنامههای بیسیک قبلی روی آن قابل اجرا است. برای انتقال اطلاعات به آن باید فایل VCP یا XCP حاوی اطلاعات را روی درایوی که مانند فلشمموری روی رایانهی شما به وجود میآورد بریزید و از برنامهی System آن، فایلهای XCP را Import کنید؛ یا با کلیک بر روی Menu در منوی اصلی و گزینهی Open فایلهای VCP را باز کنید (و البته قبل از این کار اطلاعات قبلی خود را با گزینهی Save As این منو ذخیره کرده باشید تا احیاناً پاک نشوند). بنابراین با نرمافزارهای ClassPad Manager یا FA-CP1 سازگاری ندارد. برنامههای Add-in این ماشینحساب پسوند C1A دارند؛ ولــــی به جز دو برنامهی مرتبط با کاسیو، خود کاسیو هنوز SDK جهت ساخت این برنامهها منتشر نکردهاست و با وجود تلاشهای موجود هنوز کسی نتوانسته برنامهای از نوع Add-in (مانند فارسینگار) برای آن بسازد. همچنین اگر بخواهید یک فایل MCS را روی آن بریزید، باید ابتدا آن را به فرمت VCP یا XCP تبدیل کنید. اکثر برنامههای بیسیکی که از این سایت میگیرید فرمت MCS دارند. برای تبدیل آنها به فرمت VCP، یا باید آنها را با نرمافزار ClassPad Manager یا FA-CP1 باز کنید تا برایتان فایل VCP بسازد، یا با نرمافزار ClassPad MCS Editor آن را باز کرده، سپس گزینهی Save As و نوع VCP را انتخاب کنید. برای تبدیل به XCP، باید آنها را با ClassPad Manager یا FA-CP1 باز کنید و متغیرهای مورد نظر خود را به خارج از محیط برنامه مثلاً روی Desktop خود بکشید (Drag & Drop).
کلاسپد II یا fx-CP400: این جدیدترین مدل، با ظاهر متفاوت و صفحهی لمسی رنگی و بزرگتر و سرعت بیشتر است. به غیر از این که برنامهی گراف سهبعدی در آن حذفشدهاست (ما هم نمیدانیم چرا)، در تمام جزئیات دیگر با کلاسپد جدید 330 پلاس مشترک میباشد و مانند 330 پلاس برنامههای Add-in با فرمت CPA روی آن نصب نمیشود (تا بهحال حتّی نمیدانیم امکان ساختن برنامههای Add-in برای این مدل در آینده وجود خواهد داشت یا نه). کسانی که میخواهند ماشینحساب را در جلسهی امتحان استفاده کنند، بهتر است قبل از خرید این مدل کمی فکر کنند.
حال با وجود این که این خبر بدی برای خریداران جدید کلاسپد هست، ولی واضح است که تنها با برنامهنویسی کلاسپد میتوان از امکانات آن بهره برد. هنوز نمیدانیم چگونه برای کلاسپد 330 پلاس و کلاسپد II میتوان Add-in ساخت، بنابراین فارسینگار و CPLua و... روی آنها نصب نمیشود. افرادی سعی میکنند که روش برنامهنویسی این مدلها را بیابند ولی هنوز به نتیجه نرسیدهاند. به هرحال امیدواریم برنامههای جدیدی برای آنها ساختهشود.
آپدیت 22 بهمن، 27 اسفند: یک سری اشکالات در این پست رفع و اطلاعات اضافی قراردادهشد. |
|||||